Contact us now
035-6285085

Hypotheek informatie

Informatie over de hypotheek.

Laten we beginnen met de rente stand. Want de hoogte van de rentestand is bepalend voor de hoogte van u hypotheek. Want hoe lager de rentestand is hoe hoger namelijk het bedrag wat u kunt lenen. Hieronder verwijzen we naar verschillende factoren die bepalend zijn voor de hoogte van de rente:

Rentevaste periode:

De meeste mensen kiezen voor een hypotheek waar de rentepercentage voor een bepaalde tijd vast staat. Dat kan voor een of enkele jaren zijn maar ook voor bijvoorbeeld twintig jaar. Over het algemeen geldt wel, hoe langer de rentevaste periode hoe hoger het rentepercentage.

Hypotheekvorm:

Dan hebben we nog de vorm van de hypotheek. Want afhankelijk van de gekozen hypotheek vorm, wordt meestal een andere rente gehanteerd. Voor een spaar hypotheek geldt dat er een opslag is van 0,2 procent.

De aanbieder:

En dan hebben we natuurlijk ook nog de verschillende aanbieders van hypotheken. Want iedereen die een hypotheek aanbiedt hanteert ook een eigen rente percentage. De ene aanbieder wilt liever alleen een hypotheek verkopen met een korte rentevaste periode. terwijl een andere aanbieder juist een langere rentevaste periode prefereert.

Executiewaarde:

En dan hebben we ook nog de executiewaarde. Want een hypotheek op een huis met een executiewaarde van 125 procent is voor een bank meer risico dan een hypotheek met NHG. En juist daarom geven banken vaak een korting van 0.2 procent op een hypotheek met NHG, terwijl op een hypotheek van 125 procent van de executiewaarde vaker een toeslag zal worden berekend.

U zult begrijpen dat u vele factoren moet afwegen om een juiste hypotheek aan te schaffen, en dat de factoren bepalend zijn bij de actuele rentestand. Daarom is het altijd verstandig om de zaken goed na te kijken en dan pas een beslissing te nemen. Een overzicht wordt dan ook niet gepubliceerd omdat deze al snel verouderd kan zijn.