Contact us now
035-6285085

Mini lening aanvragen

Wanneer u een bedrag nodig heeft tot ongeveer 750 à 1000 euro, dan kunt u een minikrediet – ook wel flitskrediet – aanvragen. Dit is één van de snelste vormen van lenen die u kunt kiezen. De bedragen die geleend worden bij een minilening zijn redelijk laag. Het voordeel van zo’n dergelijke lening is dat aanbieders meestal niet om een BKR registratie vragen. Het is namelijk zo dat bedrijven niet verplicht zijn om het BKR te raadplegen wanneer er een bedrag onder de duizend euro wordt geleend. Het afsluiten van een lening komt dus erg snel tot stand. Er zijn zelfs aanbieders die claimen dat het geld dat u leent al binnen tien minuten op uw rekening staat.

Voor veel huishoudens is een minikrediet de ideale oplossing wanneer er plotseling iets onverwachts plaatsvindt. Denk hierbij aan een auto die naar de garage moet, een wasmachine die er plotseling mee ophoudt of een onverwachte rekening die bij u door de brievenbus komt vallen. Een flitskrediet is snel afgesloten en daarom een ideale oplossing voor dergelijke situaties zoals hierboven beschreven.
Het nadeel van een minilening is echter dat het rentepercentage op deze leningsvorm redelijk hoog is. De periode van aflossing is in de meeste gevallen maximaal dertig dagen. Daarnaast is het zo dat de voorwaarden van een dergelijke lening niet altijd even gunstig zijn. Zorg er dus altijd voor dat u weer wat de gestelde voorwaarden zijn en bekijk of u hier wel aan kunt voldoen.

Als u een minikrediet af gaat sluiten dan is het belangrijk dat u op enkele zaken let. Let goed op de voorwaarden die gesteld worden aan de lening. Het is erg belangrijk dat u in staat bent om de lening binnen de aflossingstermijn terug te betalen. Als dit niet lukt krijgt u te maken met extra administratiekosten, hoge boetes en een nog hoger rentepercentage. Als u niet kunt voldoen aan de voorwaarden die worden gesteld aan een flitskrediet, dan kunt u beter een dergelijke kredietvorm niet aangaan.